De software

Babeldat

Dynamisch SaaS WMS en TMS voor de logistieke sector en (productie)bedrijven met eigen voorraad.

Babeldat is een cloud applicatie die overal ter wereld eenvoudig toegankelijk is via het web. De software draait in ons datacenter in Amsterdam of Alblasserdam en is optioneel ook in eigen beheer beschikbaar. Babeldat is een warehouse management- en transport management systeem in één applicatie en is modulair opgebouwd.

Babeldat is de opvolger van de (legacy) software Ritrov (TMS) en OVT (WMS). De software is volledig opnieuw gebouwd, met meer dan 30 jaar ervaring in de transport en logistiek als basis. Door de dynamische opbouw van Babeldat kan maatwerk worden toegepast zonder programmeren. Hiermee bent u als eindgebruiker in staat om specifieke functies, werkwijzen of parameters zelf in te richten.

Babeldat WMS module.

Warehouse management

Het Warehouse Management Systeem Babeldat is een geavanceerde oplossing voor onder andere orderverwerking, voorraadbeheer en warehousefacturatie. De software is ontworpen voor compleet magazijnbeheer zoals inkooporders, inslag- en uitslagorders en aanvullende processen zoals voorraadtellingen, interne verplaatsingen en het registreren van value added services. Dankzij de flexibiliteit is Babeldat geschikt voor zowel (internationale) logistiekdienstverleners als voor kleine (productie)bedrijven met kleinschalige opslag.

Dynamische API koppelingen zonder maatwerk.

Middleware

Babeldat Middleware is geen aparte applicatie maar een functie van Babeldat. Het kan worden toegepast om diverse systemen met elkaar te laten praten. Zo kan het geautomatiseerd orders ophalen van bijvoorbeeld een webshop,

Informatie verrijken waar nodig en weer doorsturen naar een ander systeem. Dit maakt het mogelijk om met één koppeling naar Babeldat meerdere systemen te koppelen.

Babeldat TMS Module.

Transport management

Het Transport Management Systeem Babeldat is de rode draad in het transportproces. Van het invoeren van de transportopdracht, printen van verzendetiketten, het plannen van de rit, printen van de vrachtbrief en- of CMR en uiteindelijk de factuur voor deze diensten. Voor zowel eigen vervoer als het uitbesteden van transportopdrachten en ritten aan partners of charters.

EDI via AS2

AS2 communicatie

Om data te versturen tussen verschillende systemen zijn diverse opties mogelijk zoals bijvoorbeeld via (s)FTP of API communicatie. In sommige gevallen kan gegevens uitwisseling via het AS2 protocol een eis zijn. In dat geval bieden wij een eigen AS2 server.

AS2 is ingericht om op een veilige manier gegevens uit te wisselen tussen software.