Babeldat

Warehouse Management Systeem

Voorraadbeheer vanuit de cloud en optimaal en efficiënt orderpicken. Real-time inzicht in voorraad en order statussen voor u zelf en uw klant.

Verschillende opdrachtgevers betekenen verschillende werkwijze in de verschillende processen. Registratie van serienummers, opslaan van voorraad met batchcodes of het uitvoeren van VAS activiteiten tijdens het orderpicken; iedere opdrachtgever vraagt iets unieks en dat is mogelijk in Babeldat.

Enkele voorbeeld processen in Babeldat WMS:

Bestellingen: verwerken van de inkooporder van de opdrachtgever
Inbound: het verwerken van inslagen
Magazijnbeheer: het beheren van beschikbare (en bijzondere) voorraad
Outbound: het verwerken van uitslagen
Facturatie: het (automatisch) opstellen van de warehousefacturatie

Alle gebeurtenissen binnen Babeldat worden uitgebreid geregistreerd in de eventlog, waardoor er te allen tijde grip is op de uitgevoerde acties in het WMS.

Voorraadbeheer, orderverwerking en warehouse facturatie.

WMS

Voordelen van Babeldat WMS:

Gemakkelijk voorraad beheren van verschillende klanten
Processen individueel in te richten door onder andere klant specifieke pickprioriteiten
Flexibiliteit in het toevoegen van benodigde informatie op producten en orders
Mogelijkheid tot het beheren van voorraad op verschillende locaties
Gegevensuitwisseling tussen systemen met zelf in te richten import- en exportmappings

Inbound

De inslag kan worden aangemaakt op basis van een “bestelling” gezien een inkooporder door het jaar heen binnen kan komen en uit diverse inslagorders kan bestaan. Om toch die controle op de uiteindelijk inkooporder te houden kan Babeldat via een “bestelling” overzichtelijk houden wat er wel en wat er niet is geleverd. Tevens controleren en registreren we bij inslag (optioneel) op de juiste batchcode, THT, aantal en natuurlijk de artikelcode.

Inslagorders met vrije opscan kunnen worden aangemaakt wanneer het voor de ontvangst van de goederen nog niet geheel duidelijk is welke producten en welk aantal er ontvangen gaat worden. Door gebruik te maken van deze werkwijze kunnen toch alle goederen op juiste wijze worden ingeslagen en kan de voorraad correct worden beheerd.

Uiteraard is een reguliere inslag ook eenvoudig te verwerken met alle benodigde gegevens op order- en productniveau.

Om de inslag zo efficiënt mogelijk door te kunnen boeken kan een standaard belading per artikel en ladingdragertype worden ingesteld. Bij het doorboeken van de inslag – het afronden van de ontvangst – worden er SSCC labels gegenereerd en afgedrukt, zodat de nieuwe goederen het gehele proces te volgen zijn.

De complete voorraad inzichtelijk

Magazijnbeheer

Per SKU houden we de voorraad bij op basis van de volgende kenmerken:

Aantal
Batch code
Serienummer
Houdbaarheidsdatum
Project
Beschikbaarheid

Outbound

Het uitslaan van goederen kan worden gedaan van pallet tot colli-niveau.

Bij het picken van losse colli kan er een nieuwe ladingdrager aan worden gemaakt waarop de artikelen direct bij picken worden geregistreerd. Het is mogelijk om tijdens het orderpicken de ladingdrager direct te voorzien van de juiste labels met bijvoorbeeld een mobiele printer. Ter controle kan de zending bij een paktafel nogmaals worden gescand en gecontroleerd.  Vanuit dat punt wordt de pakbon geprint. Per klant (of zelfs eindontvanger) kan de lay-out van de pakbon worden aangepast, waardoor alle partijen kunnen worden voorzien van de informatie die voor hun het meest van belang is. Het orderpicken kan worden gedaan door het gebruik van barcodescanners of een Android device, maar uiteraard kunnen er ook papieren picklijsten worden afgedrukt.

Vanuit de uitslagorder kan handmatig een picklijst worden opgesteld maar de picklijst kan ook automatisch worden gegenereerd op basis van klant specifieke pick prioriteiten. Enkele voorbeelden:

FIFO
LIFO
Houdbaarheidsdatum
Magazijnlocatie
Geautomatiseerd of handmatig

Facturatie

Een belangrijk onderdeel van een WMS voor logistiek dienstverleners is facturatie. Babeldat maakt het mogelijk om facturen automatisch of handmatig op te bouwen op basis van zelf in te richten tariefmodellen. Of het nu op basis van order aantallen, of op basis van orderregels is, binnen Babeldat vinden we er een manier voor. Dit is van toepassing op de inslag, uitslag, VAS, opslag en de apart besteedde werkzaamheden die per uur worden gefactureerd.


De factuur komt rechtstreeks uit Babeldat en ook de layout is naar eigen voorkeur in te richten. Zodra de factuur is geprint en- of gemaild kunnen we journaalposten exporteren naar uw boekhoudpakket. We hebben ervaring met onder andere ExactOnline, Unit4, SAP, Afas, en Snelstart.

Babeldat WMS Android applicatie

De Babeldat WMS Android app is eenvoudig te downloaden. Dit maakt het ook mogelijk om je telefoon te gebruiken om in het warehouse foto’s te koppelen aan order of een product of om bijvoorbeeld een pakbon te fotograferen bij het lossen van een vracht. Hiermee heeft de opdrachtgever direct inzage tijdens het lossen.

Om ook gebruik te maken van barcodescanning, is een toestel met scanner wenselijk. Leveranciers zoals Zebra, Honeywell of Unitech hebben een enorm aanbod. Dankzij de Android applicatie is de benodigde informatie is dus altijd binnen handbereik. In de Babeldat WMS App kunnen inslagen en uitslagen worden verwerkt, producten intern worden verplaatst, voorraadtellingen worden uitgevoerd en kan informatie over een ladingdrager, product of locatie worden opgevraagd. Een bijkomend voordeel van nieuwere apparaten is dat ze 4/5G mogelijkheden hebben, waardoor niet overal in het warehouse Wi-Fi verbinding hoeft te zijn. Dit maakt de WMS applicatie op een mobiel device enorm flexibel en schaalbaar.

Enkele functionaliteiten van de Babeldat WMS App:

Babeldat Inbound om uw inslagen te verwerken;
Babeldat Outbound om uw uitslagen te verwerken;
Babeldat Translocation om intern uw voorraden te verplaatsen;
Verwerking van officiële GS1 etiketten bij inbound en outbound.