Rigter BV laat algoritme het werk doen voor Webvoorraad

Rigter BV laat algoritme het werk doen voor Webvoorraad

Het bedrijf Webvoorraad BV te Amersfoort regelt e-fulfilment voor tal van webshops in Nederland en België. Ze werken dan ook samen met meerdere logistieke dienstverleners.

Het nadeel is echter dat, zodra de integratie tussen de webshop en de logistiek dienstverlener heeft plaatsgevonden, je gebonden bent aan de flexibiliteit van de logistiek dienstverlener. “We zijn ontzettend blij met de diversiteit aan dienstverleners maar niet elke dienstverlener is áltijd even flexibel en daarmee financieel interessant,” aldus Gaby van der Krift, mede-eigenaar van Webvoorraad BV. Van der Kieft: “Inmiddels hebben we het beste van alle werelden, inclusief een samenwerking met Rigter BV.”

De vraag vanuit Webvoorraad BV was als volgt: op welke manier kunnen we één of meerdere webshops aan specifieke logistiek dienstverleners koppelen, zonder dat al die koppelingen onderhoud nodig hebben? Rigter BV bleek de perfecte oplossing te hebben. Met hun uitgebreide kennis van EDI en jarenlange ervaring in de wereld van transport en logistiek, is het mogelijk om een unieke applicatie als tussenlaag te laten fungeren. Hoe het precies werkt vertelt Hugo van de Ven, verantwoordelijke bij Rigter BV. “We maken één koppeling per logistiek dienstverlener en meerdere koppelingen met de verschillende webshops. Vervolgens worden de orderpick opdrachten via een eenvoudig in te stellen beslisboom naar de logistiek dienstverlener gestuurd die op dat moment het voordeligste is, aldus Van de Ven.” Alles wordt aangestuurd vanuit 1 platform. Van de Ven noemt een voorbeeld: “Stel dat dit feitelijk gezien de optimale verdeling is tussen de beste tarieven en beschikbaarheid dan kunnen orders die tussen 9.00 en 17.00 uur binnenkomen naar logistiek dienstverlener A worden gestuurd en orders die tussen 17.00 en 24.00 uur binnenkomen naar logistiek dienstverlener B. Je bent dus niet meer afhankelijk van 1 logistiek dienstverlener. Is de voorraad bij dienstverlener A op? Dan sturen we de order automatisch naar dienstverlener B.” Je kunt o.a. ook instellen dat wanneer zendingen groter zijn dan X, de zending gekoppeld zal worden weer een specifieke dienstverlener.

Kortom, de Cloud oplossing van Rigter dient dus niet alleen als doorgeefluik maar neemt ook de juiste beslissingen op basis van een eenvoudig en zelf in te stellen algoritme. “Dat is waar we sterk in zijn. Het instellen van algoritmes als maatwerk binnen een standaard applicatie zonder te programmeren”, aldus Hugo van de Ven.
Rigter maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees hier ons Privacy Statement.
Akkoord