RITROV TMS

Een logistiek softwarepakket met een totaaloplossing.


RIGTER’s Transport Management System ondersteunt op effectieve wijze de bedrijfsprocessen. Dit softwarepakket biedt een totaaloplossing: van de opdrachtafname, via de operationele afhandeling tot en met de facturering van de logistieke prestatie. Door jarenlange ervaring en een scala aan kennis weten de software engineers van RIGTER voor elke logistieke uitdaging een technische oplossing te bieden. Pak de controle met RITROV TMS voor een optima forma transportproces, efficiënt geregeld van A tot Z.

TMS staat voor een Transport Management Systeem. Feitelijk wordt er al omschreven wat het systeem doet; het organiseert digitaal het transportproces. RITROV TMS software is dus de oplossing voor de automatisering van processen in de logistieke branche. Denk hierbij aan orderverwerking, planning, facturatie en koppelingen met o.a. navigatie. RITROV TMS kan worden gekoppeld met interne en externe software, mobiele apparaten of boordcomputers.

Transport Management System door RIGTER BV
RITROV TMS laat data en software efficiënt voor transport bedrijfsprocessen werken.
  • Beheer over logistieke opdrachten en planbewegingen
  • Rit- en routeplanning
  • Track en trace en ETA notificatie systeem
  • Transportdocumenten (digitaal) maken, versturen en beheren
  • KIOC klantenportal
  • Mogelijkheid tot koppelen aan interne en externe software, mobiele (scan)apparaten of boordcomputers
  • Facturen maken, versturen en beheren

Het proces in een notendop
Het proces begint vanzelfsprekend met een opdracht, welke via een systeem van derden of bijvoorbeeld een eigen warehouse management system, een real-time API koppeling, EDI of het KIOC webportal wordt aangemaakt. Vervolgens kunnen de goederen worden gescand en gecontroleerd, waarna ze door middel van een eventuele tussensortering uiteindelijk gepland kunnen worden. Dit gaat via een extern planpakket voor de meest efficiënte route. Dit kan via EDI beschikbaar worden gesteld en in het systeem van de klant of in het KIOC webportal uitgelezen worden. Een eventuele ETA notificatie kan worden aangemaakt via een e-mail, sms of WhatsApp. Ter controle vindt er een scanmoment van de goederen plaats, waarna de logistieke planning wordt uitgevoerd.

De resultaten zijn te monitoren in EDI, een real time API koppeling, het KIOC webportal of middels een ATA notificatie. Vervolgens wordt de facturatie via een UBL factuur of een PDF in een email afgehandeld. Is dit rond? Dan wordt het naar het externe softwarepakket geboekt.

ADR database

De Rijksoverheid beheert een database met daarin informatie over gevaarlijke stoffen. Deze informatie wordt aangeboden in PDF formaat. RIGTER biedt dezelfde informatie aan in een simpele spreadsheet, CSV, XLSX of door middel van een API. Door contact op te nemen met RIGTER wordt de gratis spreadsheet direct opgestuurd naar het opgegeven emailadres. Daarnaast kan de ADR API geïntegreerd worden in software.

Al kennis gemaakt met de mobiele Android app?

Ritrov Android app maakt het mogelijk om onder andere realtime statuscodes, POD’s en foto’s aan orders toe te kennen. Dit kan op order- of op ritniveau. device, inclusief consolidatie op stopniveau.


Lees meer


RIGTER BV maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord »